Frukost

Sitter med två vänner i ett kök tillhörande en av dem. Vi är omgivna om musikens toner och oset från spisen. Dagen till ära så blir det pannkakor till frukost. LYXMYS. 



 

In Time

Bara så att ni vet så går denna klocka rätt, alltså  inte en timma för tidigt som den förra gjorde, eller för sent kanske det var... Hur som helst så går den att lita på.

Fast egentligen borde den kanske vara inställd på en kvart tidigt. Det är i alla fall något som min mobilklocka vara inställld på. Det har jag ofta funderat över. Tänk vilken glad övberaskning det skulle bli på morgonen då jag rusar in i skolan, ser på skolklockan och inser att jag faktiskt är precis i tid och inte femton minuter sen.


Ha- LSD- UK (halsduk)



Jag har gett mig in på ett stickande uppdrag: att sticka en halsduk. Det går i nattens färg och ska skydda mig mot kyla och vind. Här tillsammans med den nyinköpta te-grejen. ¡IKEA 5 kr!  FYND, med stort F och även resten av bokstäverna. Det var en sprakande invigning. 

Jag undrar hur lång tid den här halsduken kommer ta att färdigställa. Är aningen rädd för svaret. Jag kanske ska göra ett vad med mig själv. Dead line: lovet.                To be continued!

En tugga blad


Ibland är det svårt att veta om det är en plastväxt eller en riktig som man har framför sig. Det dilemmat stötte jag och min kära syster på under vårt besök på IKEA. Ja, det var inte mycket mer att göra än att ta ett smakprov helt enkelt. Det visade sig att det var en riktiga blad vi hade med och göra. - mums! 

Café-konst


Under den mysiga fikan med carro förvandlade jag våra muggar till två små hjärtan. 

Lovely

Först fika, sen IKEA! Kan det bli en bättre tisdag? :)

Löven är bortblåsta

 

Nu har mitt fina utsiktsträd klätt om till sin höstklädnad fri från löv, blad och färger. Istället har den svept in sig i sin mörka mantel som framträder dess kala grenar i solljusets mystiska dunkel.  


New design


Jag har idag designat om mitt busskort. Trixit och snyggt.  Syrran min hittade dock en ganska stor nackdel. Eftersom själva busskortet är täckt så skulle jag inte kunna åka buss med det. Heh, jaja det är smådetaljer. Men det var som tur var lätt att fixa till. 

Pepparkakor♥


Okej, nu är julen nära, även om vi ännu inte har passerat halloweenens läskiga nätter så känns det ändå som första advent snart är kommen. Jag har påverkats av julsaker hela dagen idag. Överallt har jag sett julprydnader till fina julpriser. De moderna julstjärnomrna har i varje inredningsaffär konkurrerat ut de klassiska varianterna. I år ska det vara vitt och stilrent. Så en röd variant med dekorerade renar i glittrande guld kan ni genast glömma. 

Även på datorn har jag sett spår av juletider. Det var en liten filur som bloggade om årets glögg. Den kommer ut den första november och har en snygg blå flaska. 

Och som toppen på granen så kom pappa hem med clementiner och PEPPARKAKOR. Det var mkt uppskattat. 

- Läcker(ol)t!



Wohoo! Min Läkerol-samling är fulländad, än så länge iaf. Nu mera sitter även Mint på dörren, härligt! Jag hade kollat efter den överallt och tillslut hade jag gett upp. Men sedan sa min farbrors fru, eller min kusins mamma ( det beror på hur man vill säga det) att hon kanske hade den hemma och där fanns den! och nu är den min♥

Namnets dag

På torsdag är det alla Elsa:ors och Isabella:ors dag. Det betyder att jag då har namnsdag. Mitt mellannamn är iofs Isabelle, vilket är samma sak som Isabella -a. 

Varför firar man namnsdagar egentligen? är det en hedring till sitt namn, eller bara en påminnelse om vad ens förändrar döpte en till förutom tilltalsnamnet? Jag vet inte riktigt, men för mig spelar det ingen roll. Det är roligt att fira saker och desto mer saker att fira, desto bättre. Man måste inte alltid ha en anledning.   "Det finns alltid något att fira", som SF har som slogan, eller hade. Många tycker att det här med namnsdagar är onödigt. Jag håller inte med! 



Planer

På höstlovet ska jag:

- Dricka te och läsa bok på café
- Skriva om fjärran länder och promenera ut i sänder
- Parta loss och plugga lite förstås 
- Vara kreativ med art och bubbla en massa härligt prat
- Sticka en duk till min hals och kanske ta en sväng om med lite vals 



På vilken sida av linjerna?

Samhället bygger på att passa in och följa strömmen. Om man inte gör ser anses man som ett ufo från yttre rymden... 

När jag var liten älskade jag att rita och måla, men favoriten var ändå att färglägga. Jag hade flera staplar med böcker fyllda med olika motiv som väntade på att bli färgsatta i klara färger. Jag vet inte varför jag gillade själva i-fyllnings-grejen så mycket, men jag antar att det var lite som en lek. En tävling med enkla konstruktioner, ja till och med regler. Det fanns alltid ett mål med målandet: att hålla så många sträck som möjligt innanför den svarta kanten. Det gällde att hålla sig innanför linjerna och göra så som man skulle göra. Annars ansågs bilden som ett misslyckande, även om ingen riktigt vågade säga det högt. 

Övning ger färdighet. Jag kan idag kolla på mina dåvarande mästerverk och finna en utveckling från streckfyllda bilder utan sammanhang till noggranna teckningar med omsorgsfulla penseldrag. Det syntes tydligt att jag efter många timmar med pennan i handen hade blivit riktigt duktig på att hålla mig innanför linjerna. Jag hade långsamt förvandlats från ett fritänkande barn till en ordningsam flicka. Jag höll mig innanför ramarna, precis som man skulle göra, precis som jag alltid hade blivit lärd. Jag vet att jag inte var ensam, mina kompisar fick höra samma sak, precis som resten av samhället: håll dig innanför strecken, måla inte utanför.  

Man ska idag vara som alla andra, förutom just den här tidpunkten då det är en trend att vara udda. Men eftersom alla är "udda" och anser exakt samma saker, kläder som udda så slutar det med att vi förblir likadana i alla fall. Vi försöker hela tiden förstärka detta påstående att alla faktiskt är olika. Det gör vi genom att säga meningar som: alla är unika, man är den man är osv. Men sanningen kvarstår och vi fortsätter blunda. Det blir som en omväd filosofi mot den som vi alltid har lärt oss då vi färglade bilder som små barn. Helt plötsligt ska man måla utanför och bryta mot strömmen. Men efter alla dessa år vet vi inte hur man gör. Det enda vi kan är att följa strömmen och passa in, eftersom det är vad vi alltid har lärt oss. 

Såhär ska en blomma fyllas i; think outside the box.

... samtidigt så förundras vi människor av liv från andra planeter och rymdens mörker. 

klockan

Go'morgon. Jag har ett litet problem med tiden just nu. är det idag man ska ställa om klockan? aja jag kommer förr eller senare förstå. 

NOLL

Kaapoff! ett fyrverkeri av löv flyger i luften. barnen jublar och lärarna pustar ut i smyg. nu är det HÖSTLOV. 

Inte långt kvar...

Nedräkningen kan  börja: 64 tim och 20 minuter till höstlovet!

- MAMMA MIA



Den omtalade filmen. Nu har även jag sett den. Vilka glädjerus   -Mamma mia!

Kultursöndag

          ↑
Det var en kulturell anda hos mig idag. Jag såg↑.  

Tyvärr vågade jag inte ta några bilder, för det kändes som om jag skulle bli hämtad av vakterna bara jag håll kameran i min hand. Jag tror de hade valt ut mig specifikt att stirra på. De följe mig med blicken efter varje kliv jag tog och varje rörelse jag gjorde. De måste a missuppfattat mig för en kriminell brottsling eller möjligtvis lönnmördare. Hur kunde de se så fel...? 

Fyra andra saker som förgyllde mitt besök. 
 
MAT, UTSIKT, LAMPOR, SALT&PEPPAR.

Läkerol



Har nu satt upp den fina reklamskylten som jag köpte i fredags. 5 spänn, ett riktigt fynd. Den passa perfekt till min lilla läkerol-samling.

Made by Julia


Det var en kreativ anda under min eftermiddag. Nu är alla mina väggar fyllda av snygg konst. 



piZZa

  

Gårdagens pizzabak steg för steg. Vi var riktiga mästerkockar om jag får säga det själv. Jag fick en tår i ögat. Men jag var vår lökhackare, så därför  inte så konstigt.

Tid att andas

Nej nu ska jag dricka mitt te och läsa kloka ord av Jonas Gardell med Bob Dylan i bakgrunden. 

Sen ska jag sova gott och drömma söta drömmar, som jag alltid fick höra av mamma när jag var liten. Något som hon nu har slutat säga till mig. Kanske för att hon har gett upp hoppet om att skydda mig från verkligheten, eller också så tror hon att jag det är där jag nu befinner mig: i mina söta drömmar av fluffiga moln av sockervadd, eller spunnet socker som man säger i Göteborg. 
PEACE



Tankar i natten

Vad vore vi människor utan alkohol? Det är en av de sakerna som skiljer oss människor från resten av djurvärlden. Galet, men sant. 

Jag promenerade hem på stadens gator med en kär vän vid min sida. Vi passerade medis med dess vinglande folk och röriga slummer. Det är alltid lika intressant att se det alkoholiserad samhället från ett par klara ögon. Frågan är: magiskt eller tragiskt? Sanningen är en gåta som ingen vet svaret på. vi söker och letar utan att finna ledtrådar. Vi förblir kluvna. 

Vad är det som går och går utan att komma till dörren? Människorna.   Citerat Mr Sundell. Kunde inte sagt det bättre själv. 

Fredagstrött


Jag är på språng mot nästa äventyr. Mitt slutmål är en filmkväll med pizza och mys. Precis så mkt som jag orkar göra ikväll. 

Träden blir gulare och gulare



Nu har alla gröna bladen försvunnit och kvar är bara de gula löven. - I löve! 

Snabbspolning

Imorn är det en lycklig fredag, förutom kemiprovet såklart. Men när klockan har slagit 12.10 så är det helg. - lovely! 

Men tiden försvunnit så snabbt, galet fort till och med. Veckan har redan gått mot sitt slut, men min hjärna är fortfarande inställd på franskalektion 08.20 måndag morgon. Jag hänger inte riktigt med. Snart blir det säkert jul, sedan blir det påsk och innan jag har hunnit lära mig hur lång tid det verkligen tar att åka till skolan så är mitt första år slut och sommaren nalkas. Och om veckorna ska gå såhär snabbt så kommer åren att glida iväg. Helt plötsligt kommer jag se mig själv i spegeln och upptäcka att mitt sextonåriga jag för länge sedan suddats bort. Personen framför mig förvandlas till främmande och vuxen. Läskigt.   

Men som tur är så kommer jag vara med om många fredagar tills dess.     - Tur det!

Röster från dagen

Jag har kommit på att röster kan vara riktigt underhållande. rent skrattretande faktisk och ibland ångest framkallande. Detta lärde jag på dagens samhällslektion medan personer i klassen redovisade hur man bildar en regering och annat smått och gott från den politiska världen. 

Jag kom fram till att vi faktiskt har lite roliga röster i min klass, några som sticker ut helt enkelt. 

Vi har X som pratar och pratar men som aldrig kommer fram till dörren, utan fastnar i ordens trassliga väv. 

En annan är Z som pratar med en perfekt sömnröst. det är som om man sjunker in i en djup dimma av sömntabletter i gasform. galet hypnotiserande.  

Den tredje vid namn Q spottar ut sig meningar av renaste blå, trots att personen i fråga egentligen inte framhäver några speciellt politiska åsikter.

Sen har vi Y som har en på tog för hög konsumtion av ordet "ehh". Det bjuder in till lek att räkna hur många gånger upprepas. en ganska roande sysselsättning faktiskt. 

Det här är dem som jag än så länge har upptäckt. men jag är säker på att det ryms fler roande stämmor innanför klassrummets tjocka väggar.      - To be continued ! 

Nu är det jul igen... eller?

Okej, en snabb fråga: är det verkligen oktober, eller har jag helt missat att vi bläddrat två blad på kalendern till december? Om jag ska vara ärlig så tvekar jag en aning. Allting tyder på juletider:

1. Det spelas julmusik i mitt hem när jag kliver in genom dörren. 
2. Min kompis har skrivit sin önskelista. nyfiken? se: http://placebopills.blogg.se/
4. Det är freezing outside, vilket förvandlar mig till Rudolf med röda mulen. Är inte det ett jultecken?
5. Grannen mittemot har julbelysning i sitt fönster.
6. Det låg saffran på diskbänken. När äter man saffran förutom på julen? Denna krydda används bara till lussebullar och ngn maträtt från Gotland, men eftersom jag inte är bosatt där så spelar det ingen roll. Om urbefolkningen på Gotland knaprar saffran är deras ensak. här på fastlandet är den ett tillbehör till julen. 

Ni förstår kanske nu att denna fråga inte var så dum som den lät. Jag har all rätt att vara förvirrad. 
 

IMEK

Himmelen och helvetet, svenska och kemi. 

Jag har kemiprov på onsdag. Det tynger ned mig som ett par skor av bly. Det positiv är väll att allt annat känns aningen lättare, förutom de sakerna som förvärras dubbelt så mycket. 

ORDLEK: ikek, vad är det? 

Den är kvar c:

 
Gick ned på gatan för att se om cykeln var kvar från igår och det var den! lugnt och harmoniskt stod den lutad mot järnpelarna. Tur. då har alltså ödet bestämt att jag kan behålla den, eftersom ingen tog den när jag låg och sov. Måste nog fixa till den lite. kedjan hoppar lite hit och dit, men det ska nog gå att fixa. 

Gårdagens äventyr



Jag och Manda hittade igår en cykel påväg hem. Så vi cyklade hem, hon där bak och jag vid styret. Vi sa hejdå och jag fortsatte min tur hemåt. 

Efter sju och en halv minut visade det sig att Manda hade blivit utlåts, nyckellös som hon var. Så när hon ändå inte kunde komma in så började vi fixa med cykeln. Vi pumpade däcken, sprayade kedjan, fixade sadeln och lite annat. Sedan var vi fullt förberedda för en tur i staden. Vi åkte dit näsan pekade, vilket ledde till att vi kom ganska långt.

Det var ganska jättekallt, 10 grader. Men vi blev varma efter slussens långa backe, som var lite för brant för cykelns hjul. Så vi tog en liten picnic med te för att vila och värme. 


Te i termos. MYS.

Försvunnen återfunnen !


Här hittade jag min kära tandborste. Hur den kom dit har jag ingen aning om. Den måste ha gjort en djupdykning från handfatet ned i städhinken under. 

Jaja. Slutet gott allting gott. Men jag tänker nog inte använda den igen... allt som har varit nära en disktrasa stoppar man gärna inte in i munnen.

Det hemliga högkvarteret


Det hemliga gömstället uppe bland bergen och träden. Men jag tänker inte säga vart  det ligger någonstans. det är hemligt. Hur som helst så slog vi oss ned där och tittade ut över utsikten. 

Gissa själv med hjälp av bilden vart vi var. Jag vevt det är omöjlig. det var därför denna bild passade så bra. ibland är det bra att ha en dpölig mobilkamera.

En promenad i kvällens kyla och mörker

Ger mig nu ut i den mörka natten. ut på stadens gator och torg. Som en vind kommer svepa förbi, mkt annat har jag inte att svepa ikväll. 

Bortsätt från den svarta färgen  utanför mitt fönster så e detta en vit dag. Jag har kul ändå.   
- white room nästa  Heh vilken klass på humor. ärvt det av far min. 

Jag är inte bitter

Det e kallt, mörkt och vi har ingenstans att ta vägen. vart vi än går är vi inte välkommna. dörr efter dörr avvisar vår närvaro. vi är ynkliga och får små. för unga för världen, för unga för samhället, samtidigt som alla klagar på att tiden går för snabbt. det är synd om oss med bara 16 år fyllda.

Mitt missnöje till 18 årsgränser PUNKT


Ett löfte i den snabba farten



Det gick i ett svep sedan var löftet där. - Jag ska sluta röka, sa jussan. sedan överlämnades ciggpaketet. Bra beslut där. vi får se hur det går denna gång. jag håller på dig.  Rökning dödar. 
Glöm inte bort att du är dödlig.

SAKNAD


    SAKNAD. 
Jag förklarar nu denna tandborste som saknad. Hennes försvinnande är ännu oklart, men det trots ha skett i samband med tandborstning för 25.5 timmar sedan. Vi väntar på fler uppgifter från civila som kan beskriva delar av händelsen. Har du något att bidra med? Vi behöver all information vi kan få. Insatsstyrkor är i full gång med att söka efter den försvunne och kommer att söka hela natten. Familjemedlemmarna till den saknade är oroliga och behöver därför din hjälp för att återfå sin närmaste. 

Har du sett eller hört något om den försvunne tandborsten? Hon var under sitt försvinnande klädd i vitt och blått med en mycket rufsig kalufs. Din hjälp kan vara avgörande.

Sol, vind och vatten

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Regnet öset och vinden viner. Vädret är som det är, obestämbart. Det kan inte hjälpas. Ändå ägnar vi tid åt att tala om dess existens. Vi lägger ned tid att ens kommentera de skiftande dragen från fint till fult, vilket nu är vilket. Sol är vackert och regn hemskt, ska man tycka, enligt omgivningen. Själv är jag åsiktslös. Mig spelar det ingen roll och jag tänker inte heller skapa mig en åsikt. För, varför ägna mer tid åt vädret än vad vi redan gör? Finns det inte något bättre att prata om? Har mänskligheten drabbats av en torka på samtalsämnen, eller är vi bara lata. För bekväma helt enkelt att skapa förändring. Konservatismen präglas ännu inom oss, kanske. Vem kan veta säkert? Ingen vet och alla vet, men det är bara djävulen som har det rätta svaret. 


Kom fram lilla tandborste

Okej. Detta kan låta aningen skumt, men jag har tappat bort min tandborste. Någonstans i lägenheten är den, frågan är bara: VAR? Den har rymt från mig, flytt sig väg eller så har den hittat ett gömställe för att skydda sig från mina sökande ögon. Jag vet tyvärr inte när hon rymde. (ja det är en hon för hon e blå och vit, alla tjejer har ju på sig det nu för tiden.) eftersom jag inte kan minnas när jag borstade tänderna sist... Heh busted. men vadå, man kan ju inte hinna med allt här i livet. ibland tar det helt enkelt för lång tid att borsta de vita tuggtänderna, eller huggtänderna.

Nej men jag brukar borsta tänderna, vare dag till och med, men nu har jag för tillfället inget minne av de senaste gångerna. det är inte precis dagens höjdpunkt om man säger så. Men just nu saknar jag min kära tandborste. jag måste gå och leta efter henne! annars kommer jag aldrig bli ren i munnen igen. 

Om franskalexikon och porslinshundar

Varför finns det inget BRA franskalexikon på nätet? galet. Är det alltså meningen att verkligen använda de stora klumpiga tegelstenarna till uppslagsverk? Jag som trodde de var mest för prydnad, som en ful porslinshund, hare eller annat djur, som står och dammar i gamla glasskåp. Jag har varken något glasskåp eller porslinssaker, men däremot ett franskalexikon. vilken tur, eftersom ingen verkar vilja lägga upp ett fungerande lexikon på hederliga internet. det är ändå franska vi pratar om. vad säger fransmännen om detta? de kan inte bli glada. eller det är nog inte ett problem i deras ögon, eftersom de anser att alla redan kan det franska språket. iaf så tror de det, åtminstone de fransmän som jag har pratat med. 

AJA. eftersom det inte finns ngt annat alternativ så blir jag väll tvungen att  slå upp mitt ord i porslinsprydnaden då... eller lexikonet.   - same shit. 

MIN MINiräknare


            Det bästa med miniräknaren är att man kan skriva på den. Att räkna är överskattat. 

Toner från förr


Kommer ni ihåg denna lila truddilutt? Jag känner själv hur minnena träder fram. NOSTALGI. 

Å mer bullar blev det...



Tog mig en sväng med Ale till Manda igår. Vi såg på en bra film, minns tyvärr inte vad den hette, och självklart så fortsatte vi vårt firande av bulldagen. Det blev lite knytis med en blandning av olika sorters bullar.  

Bulldagen

Har precis fikat min andra fika idag. självklart var det bullar båda gångerna. man måste fira sådana här högtidliga dagar. dessutom e det mamma och pappa som har bakat dem, alltså extra goda.  -mums! 

ÄggÄggÄgg

Nu förstår jag inte. jag trodde att det var omöjligt att mosa ett ägg med en hand, men i så fall så har jag lyckats med det omöjliga. 

Jag hade tänkt laga lite ägg och tog därför ut ett ur kylen. det var vitt, äggformat och kylskåpskallt. det var när jag stod där med ägget i min hand som tanken kom upp i mitt huvud: kan man mosa ett ägg med bara en hand? självklart ville jag prova och oj så fel jag hade. - splash! sa det. den genomskinliga/ gula gäggan flög åt alla håll och det bildades en mindre sjö på golvet nedanför mig. 

Som svar på frågan: NEJ, det är inte fysiskt omöjligt. något som var mer omöjligt var att torka upp det. som ni vet så har ägg en slimeig koincestens och det kan jag säga gjorde inte det hela lättare. jag försökt med papper, sked och massa annat. jag övervägde till och med till att använda dammsugaren, men så långt ville jag inte gå och faktum är att våran sådan är trasig, undra varför...   

När jag äntligen hade torkat upp allt så var jag inte sugen på ägg längre, så det blev en macka istället. 

RSS 2.0