Flygplan

Nu har jag packat färdigt allt. Så nu far jag från detta gråa och stressiga land mot oljeshejk näste: Dubai.
-  God Jul och Gott Nytt År!

klappar

Jag älskar julstressen. Men bara när den inte påverkar mig. Det är det bästa med att åka bort över jul och nyår: att man slipper slå sig fram för att få tag på alla julklapparna. I love it. Jag känner verkligen hur jag njuter av att se allas stressade blickar när jag själv strosar gatan fram utan att låta mig påverkas av julens köphysteri. 

Galet

Det är helt sjukt. Idag har jag stått i sex timmar på samma plats och gjort exakt samma sak. Det är helt sjukt! Det är lika lång tid som en hel skoldag. Galet galet. Jaja. Nu är mer än hälften avklarat, alltid nått ;)

Jag är julkortens sorterare

Denna vecka ska jag vara postsorterare. En arbetare,  en pengaindragare, en viktig del för att samhället ska gå runt. Det är vad jag ska vara. Det började redan idag. Så från tolv till sex har jag sortera post. Det var mycket IQ-befriande om jag får säga det själv. Å uppgifterna var aningen enformiga, men med dollartecknet i huvudet så gick det helt okej. Arbetet fortsätter i morgon, men då från fyra till tio. Jag hoppas att vi inte får ngr läxor denna vecka, annars blir det segt :S


zzz

Godnatt alla glada. imorn är det en ny dag som för mig börjar redan klockan halv sju.   dröm söta drmmar.

Indisk mat och äventyr

Sitter och smuttar på min lilla julmustburk och smaskar på lite marsipan-grejer syrran gjort till mig. Mycket passande såhär inför middagen å så.... jaja. Jag som faktiskt ska äta ordentlig mat idag. På restaurang till och med. Det står indiskt på menyn. Sedan bär det av på nya äventyr.

Jag har faktiskt redan varit på en liten upptäcktsfärd idag. Det blev ännu ett bevis på att jag inte har koll på sthlm, samtidigt som jag vet mer än vad jag tror. Jag skulle till min kära kompis skola. det är en mkt välkänd sådan, så principen att inte hitta dit var aningen pinsam. Jag valde därför inte att avslöja min svaghet. SÅ: med självförtroendet på topp gick jag upp ur tunnelbanan vid Rådmansgatan. Förvånad som jag blev så insåg jag att denna plats inte alls var främmande som jag trott. Det här kan låta lite skumt att jag som infödd stockholmare inte har koll på vart rådmansgatan ligger, men sanningen är den att jag inte visste att jag visste. Det är nog det där med namn...

Hur som helst så gick jag gatan fram. Eftersom jag i själva verket inte hade ngn aning om var hennes skola låg så fick jag helt enkelt gå lite på känsla. JAg följde den riktningen som min näsa pekade. Efter en onödigt lång promenad med många snirkel liknande vägval så kom jag äntligen fram, lite senare än beräknat. MEN med hedern i behåll, iaf nästan.


Där slutar min lilla historia och nu är jag nästan redan jättesen... mot mat och vidare.
 

Prat om helgen

Jag har kommit på att jag är mkt fredags-fixerad. Det är den ändå jag pratar om, känns det som iaf. Men jag är inte ensam. Jag är bara en i mängden. Jag tror faktiskt att det är det ämnet som det pratas mest om: helgen. Först, redan på onsdagen, börjar folk höra runt om planerna inför de två lediga dagarna. Detta är bara en uppvärmning till torsdagen så alla blir som galningar och ringen, sms:ar runt till vänner (och fiender också för den delen....) tills pengarna hamnar på noll. Denna ihop-slängda deg växer och växer tills fredag eftermiddag då den ger ifrån sig en hög smäll och exploderar högt i luften. Då är helgen här.

Inte nog med allt prat INNAN helgen, för de längsta konversationerna kommer faktiskt EFTER, på måndagen. Då blandas lyckliga kvittrande röster med sorgsna blickar. Ingen historia är den andra lik, eller jo.... Det ända som skiljer dem åt är sättet de berättas på, vilket i sig är mkt underhållande 

Pratet om vad som hände i helgen fortsätter ända till tisdag eftermiddag och byts därmed lagom av till det nya snacket inför den kommande helgens planer.

Ja, vad ska man kalla det? the Circle of Life... ?

Coldplay kommer tillbaka till sverige!

Jag har god nyheter: Coldplay kommer till Stadion 22 augusti! jag är inte helt övertygad om att jag ska köpa biljetter. Jag tror inte jag vågar planera så långt fram i tiden, men samtidigt vet jag att jag kommer att ångra mig om jag inte köper... :S 

Måste bestämma mig snart, för än så länge finns det platser kvar, men inte länge till... 





Önskelista

Jag sitter och tänker på ordet "önskelista". Vilken kommersiell sak egentligen och bortskämd med för den delen. Tänk er att i princip alla barn runt om i Sverige skriver en lista där de radar upp allt de vill ha. Men det som e mest patetiskt av allt är alla föräldrars klagosånger om att deras barm är odrägliga småungar utan varken vett och etikett eller gott uppförande. undra varför...

Ärligt talat så önskar jag mig inget i jul. Det är som om något slags vuxensyndrom har drabbat mig, för jag minns så väl när man var liten då mamma och pappa sa att de inte önskade sig något, bara snälla barn. På den tiden blev jag irriterad, sur och förbannad. - varför kunde de inte önska sig något? Men nu, några år senare, förstår jag precis deras situation. Trots denna materiella värld så känner jag mig alltså nöjd med det jag har. Det stora ha-begäret har för stunden(?) mättats, trots att det rullar in mot jultider. Somliga säger att det har att göra med finanskrisen... vad vet jag. Inte för att jag personligen känner mig så drabbad. Mina pengasedlar är precis så många som innan krisen. Självklart finns det saker som jag vill ha. Det är inte så att jag är en liten bortskämd flicka som får allt jag pekar på. Det kliar fortfarande sådär smått i fingrarna efter nya prylar, men det är inget måste-ha-nu-snabbt-på en gång-kraft som sliter i mig. 

Jag har försökt komma på ett svar till varför jag känner såhär, men utan resultat. Det får helt enkelt bli morgondagens tanke att klura på. 

Go'natt! 

Tia + Matta = hundralapp

Nästa generations affärskvinnor och män sjunker längre och längre ned i åldrarna Jag fick idag höra ett utlägg från en liten pojke på fyra år, som jag satt bredvid på tunnelbanan. Samtalet som jag överhörde lät  såhär:

Pojke: min kompis tappade två tänder, eller nästan. Dom blev lösa, för han fick en gunga i ansiktet.
Moster: Jaha. Får man något speciellt när man tappar tänder?
Pojke: Ja. Jag får en tia, en liten tia. Men om jag lägger den under mattan så får jag en hundralapp. 
Moster: Jasså...
Pojke: Så jag ska samla alla mina tior och lägga dem under mattan. Då kommer jag bli rik. 

Jag kallar detta ett tydligt exempel på en typisk businessman i unga år. 




Det luktar bränt...

Okej. Jag är en usel bagare, eller kanske bagerska. Hur som helst så är det inte min starka sida, tyvärr. Det är synd, speciellt när man ska bjuda franksagruppen på fika imorrn. suck. Jaja. Jag gjorde iaf ett försök, mitt bästa helt enkelt. men det räckte inte enda fram, eller jo... det blev ju muffins... men deras bruna yta råkade jag förvandla till renaste svart. 

Så vad ska jag göra nu? antingen så tar jag med mig de brända halvt äckliga skapelserna, eller så köper jag lite gifflar på vägen till skolan. Det får nog bli gifflarna, för jag tror inte jag vågar bjuda på de här kolklumparna. 

Om vindruvor och kemi

Sitter och pluggar kemi, eller rättare sagt: jag ska sitta och plugga kemi. vad jag gör är att kasta en vindruva upp i luften och fånga den med min högra hand. Den flyger lätt och fint i en lugn takt, nästan slow motion. Dess gröna färg passar bra till mina tapeter i bakgrunden, som går i desamma nyans. 

Det här är en rolig sysselsättning om jag får säga det själv, mycket roligare än kemin. Jag undrar hur länge jag kan hålla på tills jag tröttnar... och om det är en längre tid än vad jag orkar hålla på med kemin...? Än så länge är det roligt, å jag har ändå hållit på i snart en minut. 

Jag ser ett dilemma framför mig: Tänk om jag en dag var tvungen att fatta ett beslut som skulle påverka resten av mitt. Jag skulle bara få två alternativ att välja mellan: 1) plugga kemi tills evigheternas evighet, eller  2) kasta min vindruva upp och ned. 

Jag undrar vad jag skulle välja. Vilket skulle vara mins hemskt? Antingen så skulle jag fyllas med kunskap tills jag spyr, eller så skulle jag känna mig som en inkompetent skalbagge. 

Efter lite funderingar har jag kommit fram till att jag nog skulle välja kemin i alla fall. Efter denna beräkning har fått mig att inse att det kanske var tur att jag valde natur-natur, trots allt. 

vad heter jag nu igen...?

Dialog med min far:

Jag: "Julia, det e ju fem bokstäver."
Pappa: "Nej: J U L E I A. det är sex stycken."

Ibland blir jag lite orolig...  



Julkalendern - 1 december

NEJ. skit oxå jag missade julkalendern. fan. jag som önska jag kunde se den!

Känner du igen dig? känn ingen sorg. din önskan är min lag. 

RSS 2.0